Sjećate li se naše najave za ono neko događanje u mjesecu svibnju,

ono nešto gdje ste se mogli zabaviti, najesti, a i nešto osvojiti?

Luftanje na Savici! Sve što smo vam najavljivali, ostvarilo se.

 

Svi oni koji nisu imali planove za vikend 19. i 20. svibnja mogli su doći na Luftanje u našu gradsku četvrt Trnjansku Savicu, a oni koji su odlučili pogledati što se to događa ispod njihovih prozora, mogli su vidjeti svašta.

 

Organizatori su se iskazali i popratnim praktičnim proizvodima…
Foto: Petra Popović, 6. b

 

Od tobogana na napuhavanje do štanda s keksima za pse! Bilo je i, kao što smo vam obećali, hrane: hamburgera za 10 kn i pizze, a ako ste još malo obišli štandove (kojih je bilo čak 4, svi na istom mjestu) mogli ste kupiti zobene keksiće s čokoladom, a i kekse za svog psećeg prijatelja.

 

Šaranje kredom i luftanje na napuhancima, zar to nije zabavno?
Foto: Petra Popović, 6. b

 

Mogli ste i uzeti krede i pokazati svoje umijeće, a drugi dan mogli ste prisustvovati malom tečaju izrade paste za zube. Jeste li znali da pastu za zube možete napraviti od samo jedne vrste gline i malo vode? Zapravo, pasta za zube vam i ne treba, možete prati zube samo četkicom!

 

Na Luftanju i grafiti postaju umjetnost…
Foto: Petra Popović, 6. b

 

Bilo je toliko toga, čitanje priča za djecu, popravak igračaka, mini dječji turnir gdje svi dobivaju medalje i mnogo toga, ali mislim da su se djeci najviše svidjeli tobogani na napuhavanje. Dakako, bilo je ozljeda, izgrebanih laktova, svađa i tjeranja starije djece s tobogana (naravno, oni se nisu dali), ali bilo je jako zabavno i bome jedva čekamo sljedeće Luftanje.

 

Zabavno je bilo u kvartu za male…
Foto: Petra Popović, 6. b

 

 

Osim zabave, bilo je i borbe, prvi dan održavalo se Mini Luftanje: turnir u starim igrama za djecu, a drugi dan turnir u boćanju za djecu koji je zapravo trebao biti nastavak Mini Luftanja. Uglavnom, nakon dugog natjecanja, došli smo do finala, tri ekipe, samo jedno prvo mjesto. Onda se dogodilo nešto urnebesno. Pobjednika se trebalo odlučiti uz igranje jedne igre, ali u njoj se trebalo malo razmišljati. Dali bi ti slova, a ti bi morao složiti što više riječi, tj. ti i tvoj par (igralo se u parovima).

Ovdje je nastao problem zato što netko nije znao pisati, dobro, zamijenit ćemo ga nakratko, probali smo i nije bilo dobro, koliko god natjecatelji bili dobri u boćanju, intelektualne igre trebaju malo vježbe. Na kraju se ipak odlučilo da će još malo boćati. Pobjedu je odnijela ekipa Četvrtaši, drugo mjesto je osvojila Mašinerija, a treće mjesto I & I.
Naravno, nisu samo djeca imala turnir, održavala se i ,,Uzela!“, turnir u boćanju i za odrasle. Proglašeni su pobjednici i bilo je vrlo veselo.

 

…zabavno je bilo i za velike…
Foto: Petra Popović, 6. b

 

Žao nam je što nije došlo više ljudi (19. svibnja 2018. održavala se krizma za osmaše u našoj školi), ali nema veze. Onima koji su došli bilo je zasigurno zabavno, a pogotovo prodavačicama na štandovima. Iz prve ruke doznajemo da jedva čekaju sljedeće Luftanje.

Petra Popović, 6. b / 7. b