Kuhar Neno kuhati je naučio od majke s dvanaest godina, prvo jelo

koje je pripremio bilo je carbonara, stalno ga „pere“ kuhinjski adrenalin

i voli djecu, a planira uvesti neke promjene našega školskog jelovnika

 

Kao što ste možda već primijetili, ove se godine u školskoj kuhinji nešto novo kuha. Naime, nakon odlaska naše drage kuharice tete Milkice, u školsku nam je kuhinju došlo novo lice – naš novi školski kuhar Nenad Vujnović kojega već svi učitelji i tehničko osoblje od milja zovu Neno.

Neno radi kao kuhar već jedanaest godina, a zaposlio se u našoj školi u nadi da će, osim plaće, steći i nova iskustva, primjerice – kako je raditi s djecom jer jako voli djecu.

Umijeće kuhanja naučio je od mame s otprilike dvanaest godina (šestaši, jeste li čuli?) i prvo jelo koje je pripremio bili su špageti s jajima i špekom (carbonara). Inače najviše voli pripremati pizze i lazanje. Odlučio je postati kuhar zato što voli kuhati, sviđa mu se taj „kuhinjski adrenalin“ koji kuhanje donosi, a pretpostavljamo i da je ona carbonara očito uspjela.

Naš novi kuhar nikad nije radio u ustanovi poput škole, ali jest u manjim restoranima. Ovdje mu je izvrsno raditi (upotrijebili bismo riječ super, ali naša je voditeljica na nju alergična pa ćemo to suptilno izbjeći) i sviđa mu se, a kad se želi malo odmoriti i pobjeći od posla, voli brdski biciklizam i igrati košarku, iako je nizak (kaže on).

Ono što vjerojatno zanima učenike naše škole, hoće li jela ostati ista ili su na vidiku neke promjene jelovnika.

Planiram uvesti neke promjene, s time da mislim pripremati jela koja su primjerenija djeci, rekao je naš novi kuhar.

 

Anja Tounec, Bianca Sakan 5. b, Maša Dobrić 5. c, foto Bianca Sakan