ČEKAMO NOVI ZID PONOSA

9. 01. 2022. | Aktualno školastično

S obzirom na činjenicu da je naš glavni školski hol u kojem se

nalazio ZID PONOSA nestao pod bagerima tijekom listopada 2021.,

želimo da ne zaboravite na taj zid koji nas ispunjava ponosom. 

 

Zid ponosa postavljen je u OŠ Jure Kaštelana na prijedlog prof. Sanje Milolože čija je kći Iva Miloloža naslikala stabla i oblikovala generacijske pohvalnice.

S obzirom na činjenicu da je naš glavni školski hol u kojem se  nalazio ZID PONOSA nestao pod bagerima tijekom listopada 2021., želimo da ne zaboravite na taj zid koji nas ispunjava ponosom. 

Svi učenici koji od 1. do 8. razreda imaju prosjek ocjena 5,0 dobivaju svoje mjesto na zlatnoj generacijskoj pohvalnici, a ako imaju jednu četvorku, na srebrnoj (iz pouzdanih izvora doznali smo da je profesorica Miloloža potrošila silne dane istražujući stare matične knjige kako se ne bi dogodilo da ijedno ime zaslužnih učenika izostane).

Zid je postavljen uz 50. rođendan OŠ Jure Kaštelana u prosincu 2017. godine. Pohvalnice su uokvirene i ostakljene i postavljene na Zid ponosa, i to s imenima svih zaslužnih učenika od šk. god. 1999./2000. Zanimljivo, prvo ime na zlatnoj generacijskoj pohvalnici ono je Ivora Heraka, sina naše legendarne profesorice Ivanke Herak koja je našoj školi dala ime pjesnika i profesora Jure Kaštelana.

Korice Čarobne frule SPECIJAL, zadnje tiskane. Na zadnjoj korici nalazi se fotopriča o postavljanju Zida ponosa.
Foto: Sanja Miloloža / Crtež na naslovnici Specijala: Ana Bušnja

 

Imena se mnogih od vas, dragi učenici, još mogu naći na generacijskim pohvalnicama na našem Zidu ponosa, no ne zaboravite da se ponos može zaslužiti i drugim časnim i vrijednim radom, trudom i dobrotom. Ne morate biti na Zidu ponosa da biste bili ponosni, no morate biti vrijedni učenici i dobri ljudi. Onda će se vaši roditelji, učitelji i prijatelji ponositi vama bez obzira na ocjene. To je stvarno dobar osjećaj.

A dobar je osjećaj i kad ste svjesni da održavate vrijednu tradiciju. Zato mi čekamo novu školu da što prije postavimo novi Zid ponosa s imenima učenika generacije 21. stoljeća, i da konačno imamo priredbe za Dan Škole uživo, i ples za maškare, i oproštajne svečanosti od osmaša…

Dakle, čekamo novi Zid ponosa. (Uokvirene generacijske pohvalnice sve su na broju i čekaju, omotane u pucketavu plastičnu ambalažu, u sigurnim kutijama na sigurnom mjestu jednoga skladišta, kako tvrde pouzdani izvori.) Nadamo se da će to biti što prije!Gala Matijašević, 6. b, Oka Otonijić

Foto: Sanja Miloloža, likovno oblikovanje generacijskih pohvalnica: Iva Miloloža