DA I DALJE BUDE VODE U IZOBILJU

17. 10. 2021. | Aktualno školastično, Izdvajamo

KAŠTELANCI U GOSTIMA KOD HRVATSKIH VODA

 

OŠ Jure Kaštelana već godinama u okviru svojega ekoprojekta

surađuje s Hrvatskim vodama, a ovoga su puta predstavnici

5. b, učiteljica Marina Lucin i pedagogica Zdravka Ciglenečki

gostovali na zanimljivom i svečanom događaju – okruglom stolu

 Vode – pogled u budućnost“, i to u okviru važne Konferencije o

budućnosti Europe te uz 145 godina organiziranoga upravljanja

vodama u RH i Dan hrvatskih voda koji se obilježava 7. rujna.

Učenici su dobili edukativni komplet iz projekta Mali čuvari voda“.

 

U okviru Konferencije o budućnosti Europe održan je 7. rujna 2021. okrugli stol „Vode – pogled u budućnost“ u Hrvatskim vodama. Tog datuma obilježeno je 145 godina organiziranoga upravljanja vodama u RH i Dan Hrvatskih voda. Na događanju su bili predstavnici učenika OŠ Jure Kaštelana, djeca iz 5.b razreda. Naša škola već godinama, u okviru školskog ekoprojekta, surađuje s Hrvatskim vodama. U pratnji učenika išle su učiteljica Marina Lucin i pedagogica Zdravka Ciglenečki. Učenici su aktivno sudjelovali na događanju i pokazali zavidno znanje o ekologiji i zaštiti voda. Osim učenika naše škole, na skupu su bili predstavnici Sportske gimnazije i studenti.

 

Edukativni komplet “Mali čuvari vode” dar za petaše OŠ Jure Kaštelana
Foto: Zdravka Ciglenečki

 

Na Okruglom stolu govorili su državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Ujedno je gđa. Marija Vizner predstavila projekt „Mali čuvari voda“. Edukativni komplet navedenog projekta dobili su učenici naše škole na dar kako bi i dalje razvijali svoj ekološki odnos prema vodi i još ju uspješnije izučavali i štitili.
Na kraju je predstavljena najvažnija poruka događanja: Želimo da Hrvatska i dalje ima čiste vode u izobilju. Želimo živjeti u sigurnoj, zdravoj i čistoj Europi. Svatko od nas može tomu doprinijeti!
Bila nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati na skupu.Zdravka Ciglenečki