LILIEMS I LANIN SOLO NA YOUTUBEU

3. 03. 2024. | Drugi turnus

Lana Pereža, pjevačica grupe LILIEMS i bivša učenica profesora

Marka Jašeka i prof. Milolože, objavili su na YouTubeu 1. ožujka

jednu od pet Ivinih balada s budućeg albuma POTJEH

pod naslovom Oduvijek do  vječnosti (OFFICIAL AUDIO)

 

Prijatelji OŠ Jure Kaštelana znaju da je grupu LILIEMS osnovala profesorica Miloloža s bivšim umjetničkim voditeljem zbora Kaštelanci Markom Jašekom u rujnu 2023. U grupi su Lana Pereža, Ema Bosak, Ema Imper, Mirjam Bungić i Marko Jašek, a profesorica Miloloža piše tekstove. Odmah se počelo raditi na prvom studijskom albumu POTJEH, bit će objavljen CD i mrežna pjesmarica, promovirat će se pjesme na mreži, a sve će završiti cjelovečernjim humanitarnim koncertom za Memorijal Aorta neba i promocijom CD-a. Nakon pjesme Za nebo rođena objavljene u rujnu 2023. (LILIEMS, solo Ema Bosak), Lana Pereža, pjevačica grupe Liliems i bivša učenica profesora Marka i profesorice Milolože, koja joj je bila razrednica, objavili su na YT-u 1. ožujka pjesmu Oduvijek do vječnosti kao OFFICIAL AUDIO.

 

Umjetnice, animatorice i producentice spota o Potjehu Ana-Maria Maravić i Matea Kovač u posjetu PRESS sobi Čarobne frule i profesorici Miloloži radi fotografiranja Ivinih radova za dio spota pjesme Vrtlog.
Foto: Sanja Miloloža

 

To je jedna od pet Ivinih balada koje će se naći na prvom albumu grupe LILIEMS, a uskoro će izići i druga Lanina pjesma, posvećena kako Ivi, tako i Ivani Brlić-Mažuranić, koju autorski potpisuju glazbu Marko Jašek, tekst Sanja Miloloža, a aranžman Zoran Jašek. Riječ je o pjesmi Vrtlog (Potjeh) za koju su video radile Ana-Maria Maravić i Matea Kovač, dvije likovne umjetnice i animatorice za međuškolski projekt Iskrice mašte koji je posvećen 150. obljetnici rođenja velike hrvatske književnice. .

Pjesmu možete poslušati na službenom YT kanalu grupe Liliems koji vodi profesorica Miloloža, ali i ovdje.

 

Više o grupi Liliems možete pročitati u članku NOVI VIS LILIEMS ZA UMJETNICU IVU objavljen na portalu Hrvatski glas Berlin za Hrvate u Njemačkoj urednice Sonje Breljak.

Gala Matijašević, 8. b, fotografije: Sanja Miloloža

 

 

 

 

Sve objave iz rubrike Povratak na naslovnicu

NAJNOVIJE

Medijski kutak

Školska himna

Strahomatika (Film)

Kaštelanci državni prvaci u badmintonu

E-knjige

Matoševim tragom

S. Miloloža, M. Jašek et al., Matoševim tragom kreacije, KROACIJE

S. Miloloža, M. Jašek et al.,

 


Prelistaj sve E-knjige


Medijski retrovizor

Pjesma živom pjesniku

Svijet Kaštelanaca

Borna čestita 50. rođendan škole

Pozdrav osmaši

Posebni suradnici

Lucijan i Oka