LILIEMS I POTJEH USKORO NA STREAMINGU

25. 05. 2024. | Drugi turnus

Grupa Liliems i bivša učenica OŠ Jure Kaštelana Lana Pereža

kreću u osvajanje glazbene publike 18. lipnja 2024. U sklopu projekta Iskrice mašte OŠ Jure Kaštelana objavila je u suradnji s Društvom profesora hrvatskoga jezika i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb istoimenu mrežnu knjigu u koju je ugrađen spot pjesme Vrtlog (Potjeh) grupe Liliems utemeljene upravo u OŠ Jure Kaštelana. Grupa Liliems radi na svom prvom albumu Potjeh koji će biti promoviran na koncertu u velikoj školskoj dvorani 2024. godine nakon dovršetka albuma, (očekuje se do početka nove školske godine 2024./2025.), a dotad ju možete pratiti na službenom YT kanalu LILIEMS i na YT music. Službeno singlica u solo izvedbi Liliemsa sa solom Lane Pereže pod imenom Vrtlog (Potjeh) bit će na streamingu od 18. lipnja 2024., a ovdje je najava.

 U razgovoru s profesoricom Miloložom doznali smo da pjesma Vrtlog (Potjeh) ima posebno mjesto u njezinu srcu jer ju je napisala zajedno sa svojom kćeri Ivom, dugogodišnjom suradnicom našeg školskog lista i autoricom ilustracija naših udžbenika iz hrvatskoga jezika. Upravo ju ta činjenica da je nastala suradnjom majke i kćeri koja više nije među nama izdvaja od svih ostalih pjesama nastalih u sklopu rada na prvom albumu Liliemsa pod naslovom Potjeh. Zanimljivo je da je pjesma Vrtlog (Potjeh) nastala u prostoru stare učionice za Glazbenu kulturu u OŠ Jure Kaštelana 2019. godine, da je praizvedena na drugoj samostalnoj Ivinoj izložbi pod naslovom Priče iz dubine 1. listopada 2019. i da ju je prvi put uživo otpjevala Ivina prijateljica i profesorica likovne kulture Ema Imper, sadašnja članica Liliemsa. Neki će se učenici i djelatnici OŠ Jure Kaštelana možda sjetiti da je profesorica Imper jedno kratko vrijeme, dok smo bili raseljeni na različitim lokacijama, bila i naša profesorica Likovne kulture kad je profesorica Dubravka Đuretek-Šuper bila na bolovanju.

Čarobna frula će i dalje pratiti grupu Liliems, a svi vi koji volite emotivnu glazbu koju stvara profesorski autorski tim ponikao u OŠ Jure Kaštelana, a koji čine profesor savjetnik Marko Jašek i profesorica izvrsna savjetnica Sanja Miloloža, slušajte ju i dalje, podržite ih i pretplatite se na Liliemsov kanal.Gala Matijašević, 8. b, foto: Sanja Miloloža

Sve objave iz rubrike Povratak na naslovnicu

NAJNOVIJE

Medijski kutak

Školska himna

Strahomatika (Film)

Kaštelanci državni prvaci u badmintonu

E-knjige

Matoševim tragom

S. Miloloža, M. Jašek et al., Matoševim tragom kreacije, KROACIJE

S. Miloloža, M. Jašek et al.,

 


Prelistaj sve E-knjige


Medijski retrovizor

Pjesma živom pjesniku

Svijet Kaštelanaca

Borna čestita 50. rođendan škole

Pozdrav osmaši

Posebni suradnici

Lucijan i Oka