MAŠINIH ŠEST DRŽAVNIH I MATEMATIČKA OLIMPIJADA

31. 05. 2022. | Aktualno školastično

Naša SUPERMAŠA, nevjerojatni uspjesi najbolje

učenice generacije 2021./2022. u OŠ J. Kaštelana

 

Već smo u rubrici Kaštelanopolis pisali o uspjesima osmašice Maše Dobrić, bivše glavne urednice i sada zamjenice glavne urednice Čarobne frule, no njezini se uspjesi nižu i dalje: predstavljat će Republiku Hrvatsku na regionalnome natjecanju Matematičke olimpijade potkraj lipnja jer se svojim rezultatima svrstala među šest najboljih hrvatskih matematičara svojega godišta. Da ne mislite da pretjerujemo, evo poveznice na članak iz Večernjega lista koji piše o njoj kao državnoj prvakinji u informatici i kojemu možete pristupiti ovdje, ali i poveznice na članak sa Školskoga portala kojemu možete pristupiti ovdje.

Podsjetimo, Maša se ove nastavne godine svojim iznimnim rezultatima, predstavljajući Osnovnu školu Jure Kaštelana,  plasirala  na pet državnih natjecanja i jednu državnu smotru: LiDraNo kao glavna urednica našega lista. Budući da joj se natjecanje iz fizike poklapalo s državnim Lidranom, na smotri ju je zamijenila njezina zamjenica Bianca Sakan iz 8. b. Netko bi pomislio da je nemoguće ostvariti izvrsne rezultate na toliko različitih natjecanja i područja, ali evo Mašinih rezultata:

državna prvakinja iz informatike

državna prvakinja iz astronomije

državna prvakinja iz francuskoga jezika

državna viceprvakinja iz fizike

državna viceprvakinja iz matematike

glavna urednica Čarobne frule

 

u koju je Maša kao glavna urednica i autorica mnogih članaka, uložila puno svojega truda i vremena, i koja je proglašena uzorom digitalnoga školskoga lista na državnoj LiDraNo smotri.  Maši želimo i dalje uspješno sudjelovanje na natjecanjima i smotrama, na svim razinama, a osobito na predstojećoj međunarodnoj što joj tek slijedi. Obavještavat ćemo vas i dalje!Oka Otonijić, foto preuzeto sa Školskoga portala.