Nagradni natječaj ISPRIČAJ JOSIPOVU PRIČU

14. 11. 2021. | Školski kreativci

Čarobna frula pokreće božićni nagradni natječaj za učenike

od 4. do 8. razreda Osnovne škole Jure Kaštelana, i to 

za sve kreativce i maštoljupce. Što je najvažnije za vaš tekst?

Mora odgovarati crtežu i ne smije imati manje od 200 riječi.

Priča se dostavlja u word formatu profesoricama hrvatskoga

jezika na Teamse (viši razredi) ili učiteljicama RN (4. razredi).

Rok za predaju radova: srijeda, 8. prosinca 2021.

Objava rezultata: srijeda, 15. prosinca 2021.

Na temelju crteža dječaka Josipa (to je naš poznati klinjo iz mašte naše nekadašnje suradnice Ive, koji ima plavu majicu i žutog “smajlića” što redovito izrazom lica prati Josipove osjećaje) ispričajte njegovu priču. Imate potpunu slobodu u kreiranju priče, jedino je bitno da ilustracija odgovara tekstu i da imate minimalno 200 riječi.

Priča se dostavlja u word formatu profesoricama hrvatskoga jezika na Teamse (viši razredi) ili učiteljicama RN (4. razredi). Rok: 8. 12. 2021. 

Rezultate ćemo objaviti u srijedu (na Josipov dan) 15. prosinca 2021., a diplome i nagrade uručit će vam u razredu učiteljice RN ili hrvatskoga jezika. Najbolja priča bit će sastavni dio naše buduće ovogodišnje televizijske emisije za Dan škole.

Natječaj je vezan uz Godinu svetoga Josipa koju je proglasio papa Franjo, a traje od 8. prosinca 2020. do 8. prosinca 2021.

Za one koji ne znaju: sveti Josip zaštitnik je hrvatskoga naroda još od 1687. godine odlukom Hrvatskoga sabora, a hrvatsko nacionalno svetište koje je sv. Josipu posvećeno nalazi se u Karlovcu. Naš ilustrirani lik djelomice je baš zbog svetog Josipa, radnika, tesara i Isusova oca, dobio takvo lijepo ime.

Lucijan Edenlandski, crtež: Iva Miloloža