ODLAZAK ŠKOLSKE LEGENDE

27. 07. 2022. | Aktualno školastično, Izdvajamo

Umirovljena profesorica geografije u OŠ Jure Kaštelana Aleksandra Dene,

Saša, kako su ju odmilja zvali prijatelji i kolege, Deneica, kako su ju zvali

njezini voljeni učenici, preminula je 23. srpnja 2022. u 75. godini.Profesorica Saša Dene bila je legenda OŠ Jure Kaštelana još otkad se zvala OŠ 25. maj. Nema osobe u školi, uz nju, oko nje, ili na bilo koji način povezana s njom a da nije za profesoricu Dene imala samo lijepe riječi. Duhovita, britka, topla, stručna, radosna osoba kojoj je uvijek bilo stalo do svojih učenika i svojega kolektiva. Poznata je bila njezina legendarna uzrečica kad bi se radovala uspjehu kojega svojega učenika, bilo da je riječ o dobro napisanom ispitu ili jednostavno nekom dobrom zaključku tijekom sata, a katkad bi učenici to dobivali i besplatno, za podršku i poticaj njihovu krhku samopouzdanju:
“Tak bum te cmoknula!”

Njezin joj je razred (generacija osmaša ’93./’94.) napisao lijepu oproštajnu pjesmu koju prenosimo iz naše tiskane spomenice.

 Draga Saša, nedostajala si nam otkako si otišla u mirovinu, nedostaješ nam i sada kada si na nekom boljem mjestu. Vole te svi tvoji bivši učenici i tvoj kolektiv čiji si vitalan dio bila dugi niz godina.

Postoje osobe koje se jednostavno ne mogu zaboraviti. Svakako pripadaš toj skupini. Laka ti zemlja, mila naša Saša!Uredništvo ČF i prijatelji iz kolektiva