RIJEČ UREDNIŠTVA

5. 09. 2021. | Izdvajamo, Kaštelanopolis

Svako je preseljenje stres, a kad se seli cijela škola,

i to na sedam lokacija, onda je količina toga stresa neopisiva.

 

Poštovano e-čitateljstvo i klikateljstvo,

započinjemo 5. broj digitalne Frule vrlo stresno. Naime, svako je preseljenje stres, a kad se seli cijela škola, i to na sedam lokacija, onda je količina toga stresa neopisiva. Pitate se kako sedam? Kojih sedam?

  1. OŠ Marina Držića
  2. OŠ Trnjanska
  3. OŠ Središće
  4. OŠ Lovre pl. Matačića
  5. OŠ Grigora Viteza
  6. OŠ Mladost
  7. OŠ Ive Andrića

Učenike predmetne nastave koji su izmješteni u novozagrebačke škole (OŠ Mladost i OŠ Ive Andrića) vozit će autobus tamo i natrag na Savicu. Mislim da ne možete ni zamisliti kakav je tek organizacijski zalogaj bio napraviti raspored za sve djelatnike s toliko različitih inputa... 

 Stresno, stresno, svi smo pod stresom: ravnatelj, stručna služba, profesori, tehničko osoblje, pa čak i naš dragi Fikus Librić koji je doživio nakon 55 godina da ga se mora maknuti iz zemlje u kojoj se ukorijenio, iz koje je svjedočio životu naraštaja i naraštaja učenika i djelatnika prvo OŠ 25. maj, a onda, kad se 25. maj prestao slaviti, OŠ Jure Kaštelana. Svjedočio je uspjesima, osmjesima, ali i suzama i razočaranjima, svjedočio je strahovima, čak i osobnim tragedijama, ali i radosti i nadi. U svemu treba tražiti radost i nadu. Ovo posljednje osobito, Fikusu Libriću neobično važno, jer da nije bilo ruku naše vjeroučiteljice Nade, i svesrdne podrške našega uredništva i profesorice Ivande, tko zna bi li se naš Librić sada nalazio, kao i mi, u gostima. Pa ipak, kao što rekosmo u uvodniku, svako bivanje u gostima otvara mogućnost za nove novinske priče koje možemo ispričati iz različitih perspektiva. Bit će sigurno uzbudljivo i izazovno. Baš poput sportske utakmice u gostima…

E, da, a U GOSTIMA naš je ovogodišnji školski projekt. Nadajmo se da će se držati zadanoga roka, da ćemo se svi moći najbrže moguće vratiti na adresu Vladimira Ruždjaka 2a. Pritom ćemo istraživati gosta uopće, odnose između gosta i domaćina, pa i bonton. Kad kažu, red je red, a sada je red da se i ova uvodna riječ privede kraju. Pa ipak, zaključno, dragi Djedice, ne znam hoćeš li nas i dalje imati na oku i srcu, ali bez tvoje pomoći teško da ćemo preživjeti ono što nas čeka (bilo bi lijepo da nam u OŠ Ive Andrića, gdje nam je trenutno “fiksno” uredništvo u sobi psihologice gdje će se održavati i nastava njemačkoga, osiguraš jedan printer, a možda i novi fotografski aparat).

Kako god bilo, svima želimo uspješan početak nove školske godine i mnogo strpljenja, tolerancije, humora… on, istina, nije lijek za sve, ali je život s njim melemniji. Da ne želimo izbjeći nekakve političke aluzije, sad bismo vam rekli prezent prvoga lica množine glagola moći MI TO!


Voli vas i u gostima vaše čarobno UREDNIŠTVO, fotokolaž SM