SRETNI SMO U KAŠTELANU, TU SMO DOMA

21. 03. 2024. | Aktualno školastično, Izdvajamo

Mladi tehničari Grada Zagreba okupili su se prvi put u temeljito

rekonstruiranoj OŠ J. Kaštelana na 66. NMT, a članica Županijskog

povjerenstva Sanja Kovačević, prof., nije skrivala radost  zbog

povratka ovog važnog natjecanja na staru školsku adresu u novu

školu na Trnjanskoj Savici, u Ulicu Vladimira Ruždjaka 2a

 

ZAGREB, 20. ožujka 2024.  Osnovna škola Jure Kaštelana ponovno je bila domaćin županijskoga natjecanja iz Tehničke kulture u vlastitome prostoru jer se 66. Natjecanje mladih tehničara Grada Zagreba održalo upravo u Ruždjakovoj 2a.

 

Kaštelanci izvode školsku himnu. Foto: Sanja Miloloža

 

Škola organizator trudila se biti dobar domaćin, a samo natjecanje otvorio je g. Krešimir Supanc, ravnatelj mentor, nakon uvijek veselog nastupa zbora Kaštelanci pod vodstvom profesorice Mirjam Bungić. Kaštelanci su otpjevali državnu himnu, školsku himnu Moja škola i pjesmu Volimo Svemir cijeli kojoj je autorica teksta profesorica Ana-Marija Šipoš, a glazbe profesor Marko Jašek. 

 

Koncentracija i preciznost vrlo su važne, što zna i natjecateljica iz škole domaćina.

 

Natjecateljski program odvijao se u tri dijela: prvo su učenici pisali pismenu provjeru (teoriju), nakon ručka, koji su im pripremili vješti kuhar Neno i ostale dobre kuharice, nastavili su natjecanje izradom praktičnoga rada, a završili su usmenom prezentacijom, tj. obranom svoga rada. Na kraju su zbrojeni bodovi iz svih dijelova natjecanja i izlučeni su prvaci za svaku kategoriju natjecanja koji su se plasirali na državnu smotru. 

Iako nema prvaka po kategorijama, OŠ Jure Kaštelana ostvarila je sjajne rezultate. U Fotografiji Tena Petrović ostvarila je 2. mjesto, u Građevinarstvu Tia Čizmar 3. mjesto, u Modelarstvu tehničkih tvorevina Petra Glücks 4. mjesto, u Automatici Leo Silov 6. mjesto i u Maketarstvu i modelarstvu Matej Pudar 10. mjesto.

 

Robotičari moraju imati nekoliko bitnih vještina za uspješno izvršavanje zadatka, pa i fizičku fleksibilnost. Foto: Sanja Miloloža

 

Vjerujemo da su se svi natjecatelji i njihovi mentori osjećali dobro i da su zadovoljni činjenicom da su sudjelovali na tako važnom natjecanju. Nažalost, ne mogu svi biti prvi, samo pobjednici kategorija odlaze na državno natjecanje, ali treba se nastaviti truditi, stvarati i kritički promišljati i stjecati utemeljeno samopouzdanje, to je za svakog natjecatelja najvažnije.

 

Mladi tehničari na 66. NMT-u u učionici Kemije u OŠ Jure Kaštelana. Foto: Sanja Miloloža

 

Trud se uvijek isplati, govore stariji, i nisu u krivu. To bi vam rekle i nove mlade nasmijane ispravljačice ispita, učiteljice razredne nastave iz domaćinske škole koje su svojim radom pomogle da rezultati budu na vrijeme objavljeni.

 

Mlada ekipa ispravljačica testova izvrsno je doprinijela kvalitetnoj organizaciji 66. NMT-a u OŠ Jure Kaštelana.
Foto: Karlo Penezić

 

Čitatelji rezultate mogu pronaći na službenoj školskoj stranici i ovdje.

“Uvjeti su više nego odlični!”, “Krasna vam je škola, stvarno!”, “Imate puno prostora… barem sudeći po hodnicima.” “Manje je zelenila, ali škola je veća, modernija”, samo su neke od izjava koje smo prikupili od sudionika ove manifestacije koju OŠ Jure Kaštelana organizira dugi niz godina. Također, u našoj se školi održavaju i stručni ispiti za učitelje Tehničke kulture, pa i profesorica Svjetlana Seljanec-Savković dobitnica je najviše godišnje državne nagrade iz područja TK koja nosi ime po Faustu Vrančiću i članica je Državnoga povjerenstva za natjecanja iz TK, a i ravnatelj  Krešimir Supanc predavao je Tehnički kad je bio u nastavi. Sve to ide u prilog zaključku da je OŠ Jure Kaštelana izvrstan izbor za tako važno natjecanje.

 

Između prvih dvaju dijelova natjecanja malo odmora na prvom katu na udobnim vrećama. Baš kao doma! Foto: Sanja Miloloža

 

Možda je najljepše to rekla članica Županijskog povjerenstva natjecanja Sanja Kovačević, prof.: “Sretni smo u Kaštelanu, tu smo doma.”

Zanimljivo je da su dvije učenice 7. razreda, koje su sudjelovale u 66. NMT-u grada Zagreba, isti dan pisale i županijski ispit iz hrvatskoga jezika zbog preklapanja termina. 

Lucijan Edenladnski, Karlo Penezić, 6. a, foto: Sanja Miloloža, Gabrijela Jurković

Sve objave iz rubrike Povratak na naslovnicu

NAJNOVIJE

Medijski kutak

Školska himna

Strahomatika (Film)

Kaštelanci državni prvaci u badmintonu

E-knjige

Matoševim tragom

S. Miloloža, M. Jašek et al., Matoševim tragom kreacije, KROACIJE

S. Miloloža, M. Jašek et al.,

 


Prelistaj sve E-knjige


Medijski retrovizor

Pjesma živom pjesniku

Svijet Kaštelanaca

Borna čestita 50. rođendan škole

Pozdrav osmaši

Posebni suradnici

Lucijan i Oka